DERMA PEN

Ako želite… Čistiju kožu. Manje bora. Bojom ujednačen ten. Da vam koža postaje blistava, mlađa, odmorna i revitalizovana, nezaobilazni je DERMAPEN tretman. Jedan od onih revolucionarnih u kozmetologiji, sa kojim se postižu neverovatni rezultati. Sa njim se rešavaju i oni najproblematičniji problemi na koži, do onih koje nam vreme donosi kako na licu, tako i na telu…

 

Šta je dermapen?

Dermapen je elektronski uređaj koji koristi fine i sitne iglice koje probijaju kožu vertikalno. Koristi metod štampanja da postigne precizno kontrolisanu dubinu u koži kako ne bi došlo do oštećenja epiderma. Ono što dermapen svrstava u sam vrh antiage metoda 21. veka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja iglice.

Problemi koji se tretiraju dermapenom

 • Dermapen je vrsta mezoterapije koja je postala glavna i po efektu najubedljivija metoda kada su u pitanju:
 • Ožiljci (i ožiljci od akni)
 • Bore
 • Hiperpigmentacije (fleke)
 • Antiage tretmani protiv starenja kože
 • Sužavanje pora
 • Revitalizacija umorne kože
 • Strije
 • Tretmani protiv opadanja kose

 

Na koji način se postižu efekti?

Efekti dermapenom se postižu na dva načina – farmakološkim dejstvom preparata, jer dermapenom omogućavamo da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gde treba da ispolji svoje dejstvo i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima, jer podstičemo kožu na samoregeneraciju.

 

Kako se izvodi tretman dermapenom?

Na savršeno očišćenu kožu nanosi se koktel smešan od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, vitaminskih kompleksa, aminokiselina itd, a nakon toga se dermapenom prelazi po koži. Koji će se koktel koristiti zavisi od tipa i stanja kože kao i od efekta koji želimo da postignemo.

Da li je procedura bolna?

Dermapen koristi fine i tanke iglice, tako da pacijent oseća blago peckanje. Kod klijenata koji su osetljiviji na bol koristi se anestetik u obliku kreme. Koliko tretmana je potrebno da se dobije dobar rezultat?

Nakon svakog tretmana vide se efekti i poboljšanje, ali najbolji rezultat se postiže u seriji od 4 do 5 tretmana.

 

Koliko često se izvodi tretman?

Učestalost tretmana varira i zavisi od:

 • Izbora koktela
 • Životnog doba klijenta
 • Stepena izloženosti suncu
 • Naslednih faktora
 • Kada se radi u seriji, razmak izmedju tretmana je od 2 do 4 nedelje.

 

Koji rezultati se mogu očekivati?

 • Čistija koža
 • Manje bora
 • Bojom ujednačen ten
 • Koža postaje blistava, mlađa, odmorna i revitalizovana

 

 

Radi se o proizvodu osmišljenom za pomlađivanje lica prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože.

Dermapen sadrži 12 mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat.

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te time smanjuje mogućnost oštećenja kože.

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva te površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu.

 

Tako se stimulira proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože.

Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama mogu se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana).

Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka.

Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no naš organizam svejedno reagira na intruziju, odnosno prodor.

Živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza.

Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, potrebno je imati strpljenja.

Za prve rezultate tretmana potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana.

.

 

 

Oporavak

Nakon tretmana lice će biti crveno i upaljeno, a koža će na dodir biti toplija nego obično.

Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1 – 2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata potpuno normalizovati.

 

Mere opreza

Preporuka je izbegavati sunce i solarijum nakon što se uradi Dermapen tretman mikroiglicama.

Ako imate otvorene rane tretman se ne može primieniti.

Takođe, ne preporučujemo tretirati  tek operisana, ozleđena ili opečena područija.

Dermapen koristi sterilne jednokratne mikroiglice kako bi se omogućila najsigurnija nega te tako izbegle bakterijske, gljivične i ostale infekcije.